Taze ceviz lekesi nasıl çıkarılır? El ve kıyafete bulaşan ceviz lekesinden böyle kurtulabilirsiniz

Özellikle ellerde ceviz lekesi oluşmaması için ceviz kırarken ve cevizin içini çıkarırken ellere yumuşak, ince eldivenlerden takmak gerekir. Bu sayede muhtemel lekeleri önlemek mümkündür. Yeni oluşmuş ceviz lekeleri de kurumadan çamaşır deterjanı ile eller ovularak yıkanırsa taze lekeler yok olacaktır. Kıyafetlerin ceviz lekesi olmaması içinse; taze cevizleri ayıklarken eski kıyafetler giymek ya da önünü önlük takmak çok mantıklı olacaktır.

Ceviz lekesi elden, tırnaktan, yüzden nasıl çıkar? - Sağlık Haberleri

ELDEKİ CEVİZ LEKESİ NASIL TEMİZLENİR?

 Elde ceviz lekesi oluştuysa, bu lekeden kurtulmanın pratik ve kesin çözümleri vardır. Öncelikle 2 bardak suyun içine 2 kaşık sirke dökülür ve karıştırılır. Eller bu karışımın içinde yıkanır, ovulur ve bir süre bu şekilde beklenir. Ceviz lekeleri uzun zaman önce oluştu ve kurudu ise eller önce çamur ve kil ile ovulur, leke yumuşatılır ve sonrasında sirkeli su ile müdahale edilir. Bu şekilde taze cevizin ellerde oluşturduğu lekelerden kurtulmak mümkündür.

İkinci yolu ise ispirtoya batırılmış pamuk ile elleri silmektir.

KIYAFETTEKİ CEVİZ LEKESİ NASIL ÇIKARILIR?

Kıyafete ceviz lekesi bulaşır bulaşmaz kıyafet yıkanırsa lekenin kalıcı olması engellenmiş olur. Ancak önlem alınamadı ve leke çoktan kumaşa yerleştiyse aynen ellerde olduğu gibi sirke imdada yetişir. Bir pamuk sirkeye batırılır ve taze ceviz lekesi olan alana pamukla kompres yapılır. Birkaç kez üst üste kompres yapıldıktan sonra, sirkeli pamuk ile lekeli bölge silinir ve ılık su ile kıyafet yıkanır.

 

 

https://www.dunyasondakika.com/

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!