Tarmot Tarım Makine Mağdur etmeye devam ediyor
Tarmot Tarım Makina A.Ş. kadın ve emektar işçisinin kıdem tazminatını haksız şekilde ödemeyerek mağdur etmeye devam ediyor.
11 yıl boyunca ailesine destek olmak, çocuklarının eğitimini sağlamak için Tarmo Tarım-Modül Makina da çalışan Ş. Demiroğlu, eşinin hastalığının ilerlemesi ve sair sebepler nedeniyle çok sevdiği işinden ayrılmak durumunda kaldı. İşten ayrılmadan önce şirket müdürü ve ortağı olan Mehmet Kalebaşı tarafından kendisine tazminatlarının eksiksiz şekilde ödeneceği söylense de geçen 6 ay boyunca herhangi bir ödeme yapılmadığı gibi işçinin mağduriyetinin giderilmesine dönük kurulmaya çalışılan iletişim çabaları ise sonuçsuz kaldığı iddia edildi.
11 yıl boyunca Tarmo Tarım da hizmetli kadrosunda çalışan Ş. Demiroğlu: Temmuz ayından beri kıdem tazminatının ödenmesini beklediğini iddia ederek ”Hak, hukuk, adalet diyenler tarafından haksızlığa uğratılmanın içini acıttığını”,yıllarca ne iş verildiyse yaptığını,bir gün bile işini aksatmadığını, 11 yıllık emeğinin karşılığı olan hakkını alamaması karşısında ise pes etmeyeceğini sesini duyurmaya devam edeceğini belirtti.
Gazetemizin ulaştığı Birleşik Hizmet-İş sendikası yetkilisi Ahmet Keleş:
İşçinin hak ve hukukunu korunması yolunda her türlü desteği sağlayacaklarını belirterek ilerleyen süreçte de sonuç alınamaması halinde işçinin üyeleri olmamasına rağmen kadın ve yaşlı olması, mağduriyetinin açık olması karşısında kendilerinin de insiyatif alacaklarını, resmi ve özel kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacaklarını söyledi.
Mail yoluyla iletişim kurduğumuz Ş. Demiroğlu’nun avukatı gazetemize gönderdiği mail mesajında:
“Avukatları olarak şirketle yaptıkları görüşmede işçinin hukuki ve gerçek haklılığı-mağduriyeti açıklanmasına rağmen, kendilerine işçinin kıdem tazminatına hak kazanmadığının söylenmekle yetinildiğini, gelinen noktada ise bir yandan şirketle anlaşmaya çalıştıklarını diğer yandan ise dava açma hazırlıkları içerisinde oldukları” açıklamasında bulundu.
Hali hazırda kendisine ve eşinin hastalığına iyi gelen memleketleri Ordu’ya taşınan Demiroğlu, mahkemeye gitmek istemediğini çünkü kaç yıl bekleyeceğini bilmediğini söylüyor. ‘’Benim bekleyecek durumum yok’’ diyen Demiroğlu sözlerine şu şekilde devam ediyor: Başka bir şehirde hayat kurmanın kolay olmadığını, yaptırdıkları evin borçlarının halen devam ettiğini psikolojik olarak bu durumun kendisini yıprattığını ancak toparlanmaya çalıştığını söylüyor.
Konu ile ilgili iletişime geçmeye çalıştığımız Ümraniye-Şerifali de faaliyet gösteren Tarmo Tarım makinaları A.Ş. ise telefonlarımıza cevap vermedi.
Benzer Haberler
Deva Partisi Çekmeköy Gazetecileri unutmadı
Çekmeköy Gümüşhaneliler Derneği'nden yoğun katılımlı kongre
Sancaktepe Belediyesi işçilerinin yüzü güldü
ÇEKSİAD'da geleneksel program: Gazeteciler unutulmadı
İstanbul'daki devasa arazinin yeni sahibi belli oldu: İki kardeş 6 buçuk milyar lira alacak
ÇEKMEKÖY'DE YENİ YILIN İLK PROJESİ HİZMETE BAŞLADI
İstanbulkart sahiplerine mesaj: Yaptırmayan tam bilet basacak
Şile'de okulda zehirlenme iddiası! Numuneler laboratuvara gönderildi