Tarmot Tarım Makine Mağdur etmeye devam ediyor

11 yıl boyunca ailesine destek olmak, çocuklarının eğitimini sağlamak için Tarmo Tarım-Modül Makina da çalışan Ş. Demiroğlu, eşinin hastalığının ilerlemesi ve sair sebepler nedeniyle çok sevdiği işinden ayrılmak durumunda kaldı. İşten ayrılmadan önce şirket müdürü ve ortağı olan Mehmet Kalebaşı tarafından  kendisine tazminatlarının eksiksiz şekilde ödeneceği söylense de geçen 6 ay boyunca herhangi bir ödeme yapılmadığı gibi işçinin mağduriyetinin giderilmesine dönük kurulmaya çalışılan iletişim çabaları ise sonuçsuz kaldığı iddia edildi.

11 yıl boyunca Tarmo Tarım da hizmetli kadrosunda çalışan Ş. Demiroğlu: Temmuz ayından beri kıdem tazminatının ödenmesini beklediğini iddia ederek ”Hak, hukuk, adalet diyenler tarafından haksızlığa uğratılmanın içini acıttığını”,yıllarca ne iş verildiyse yaptığını,bir gün bile işini aksatmadığını, 11 yıllık emeğinin karşılığı olan hakkını  alamaması karşısında ise pes etmeyeceğini sesini duyurmaya  devam edeceğini belirtti.

Gazetemizin ulaştığı Birleşik Hizmet-İş sendikası yetkilisi Ahmet Keleş:

İşçinin hak ve hukukunu korunması yolunda her türlü desteği sağlayacaklarını belirterek ilerleyen süreçte de sonuç alınamaması halinde işçinin üyeleri olmamasına rağmen kadın ve yaşlı olması, mağduriyetinin açık olması karşısında kendilerinin de insiyatif alacaklarını, resmi ve özel kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Mail yoluyla iletişim kurduğumuz Ş. Demiroğlu’nun avukatı gazetemize gönderdiği mail mesajında:

“Avukatları olarak şirketle yaptıkları görüşmede işçinin hukuki ve gerçek haklılığı-mağduriyeti açıklanmasına rağmen, kendilerine işçinin kıdem tazminatına hak kazanmadığının söylenmekle yetinildiğini, gelinen noktada ise bir yandan şirketle anlaşmaya çalıştıklarını diğer yandan ise dava açma hazırlıkları içerisinde oldukları” açıklamasında bulundu.

Hali hazırda kendisine ve eşinin hastalığına iyi gelen memleketleri Ordu’ya taşınan Demiroğlu, mahkemeye gitmek istemediğini çünkü kaç yıl bekleyeceğini bilmediğini söylüyor. ‘’Benim bekleyecek durumum yok’’ diyen Demiroğlu sözlerine şu şekilde devam ediyor: Başka bir şehirde hayat kurmanın kolay olmadığını, yaptırdıkları evin borçlarının halen devam ettiğini psikolojik olarak bu durumun kendisini yıprattığını ancak toparlanmaya çalıştığını söylüyor.

Konu ile ilgili iletişime geçmeye çalıştığımız Ümraniye-Şerifali de faaliyet gösteren Tarmo Tarım makinaları A.Ş. ise  telefonlarımıza cevap vermedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!