Son dakika spor haberi: Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Divan Kurulu'nda 'Putin' tezahüratı açıklaması!

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu’nun (YDK) Temmuz ayı Olağan Toplantısı Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, "100. yıl dönümünü kutlayacağımız Türkiye Futbol Federasyonu, 1923 yılında kurulmuş, aynı yıl futbol müsabakaları düzenlenmeye başlamıştır. O tarihten itibaren camiamız Türk futbolunda silinmez izler bırakan şampiyonluklar kazanmış, unutulmaz bir tarih yazmıştır." ifadelerini kullandı.

 

"Şanlı Fenerbahçe, 100. yıl kupası, mazisi tertemiz avuçlarında parlayacaktır." diyen Dündar, "Zapt edilemeyen, ele geçirilemeyen, yıkılamayan son kale olan büyük Fenerbahçe, şüphen olmasın ki düşmanlara karşı o kupa omuzlarında, meydanlarda taşınacaktır. İnanın cumhuriyetimizin 100. yılında da 29. şampiyonluk kupamız bize çok yakışacaktır. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

ALİ KOÇ...

olll

Üyelerin konuşmalarının ardından mikrofonun başına geçen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Sarı-Lacivertli kulübün yeni sezon planlarına dair açıklamalarda bulunurken, UEFA'nın açtığı soruşturmayla ilgili de konuştu.

"ÖZÜR DİLEMEYECEĞİZ"

lpl

Tüm sporculara teşekkür ederek sözlerine başlayan Ali Koç, birçok konuya değindi. En çok merak edilen konuların başında gelen Dinamo Kiev maçında yaşanan 'Putin' tezahüratına dair konuşan Ali Koç 'Ukrayna'dan özür dileyecek misiniz?' sorusuna "Ukrayna'dan Özür dilemeyeceğiz. Dışişleri Sözcüsü ve Büyükelçi'nin bizden özür dilemesi lazım. Herhalde medyadan ve her şeye maydanoz olan rakip takımların sosyal medyadaki paylaşımlarından etkilendiniz. Fenerbahçe'ye hakaret edemezsiniz." şeklinde konuştu.

"GEÇ KALMADIK"

lili

"Transferde geç kalmadık!" diyen Ali Koç, "Yönetim transfer yapmasın! Hoca transfer yapsın! Neden hoca transfer yapıyor, yönetim yapsın!" Ağzımızla kuş tutsak bile eleştirileceğiz. Bence doğru yoldayız. Bir camia var ki yönetimi, başkanı, kim olursa olsun bizim camiamıza her konuda maydanoz oluyor. Biz, ayrıştırmayı değil, birleştirmeye odaklıyız. Bu ülkeyi ayrıştıran o kadar çok unsur var ki, futbol bunun başında gelmemeli."Ali Koç: "Beşiktaş Stadı'ndaki bombalı eylem sonrasında maçlarda tedbirler arttırıldı ve değiştirilmedi. Emniyet ile bariyerler hakkında konuştuk ama değişiklik yapılmayacağı söylendi. Bir kez daha konuşabiliriz." ifadelerini kullandı.

TARAFTARA SERZENİŞ!

lllk

Fenerbahçe tribünlerine serzenişte bulunan Ali Koç, "Tribünlerimizin performansında düşüş var. Liverpool gibi hep beraber söyleyeceğimiz bir marşımız olsun. Malzeme çok ve çok az kulübe bu kadar çok marş bestelenmiştir. Eskisi gibi maç sonuna kadar tribünde takıma destek veremiyoruz. Bu konudan da çok uzaklaştık. Her tribün farklı şey söylüyor. Tribün gruplarıyla bunu gündeme getirdik. Biz bunu nasıl aşacağız? Tribünler doluyken de baskı kuramıyoruz. Geriye düştüğümüzde full destek lazım. Kırılgan bir yapı var. 8 yıllık şampiyon olamamaya bağlanabilir ama tamamen de alakası yok." dedi.

"JORGE JESUS DEĞİŞİK BİR HOCA!"

joj

"Değişik bir hocamız var, iyi anlamda söylüyorum. Her sabah 07:00'de Samandıra'da. Futbolculardan aldığım geri bildirim, Samandıra'da çalışanlardan aldığım bildirim diyor ki 'Bu adam farklı bir adam.' Getirebileceğimiz en iyi hocayı getirdik. Kapsamlı bir raporla geldi. Zaten nasıl bir şey geleceğini biliyorduk. Tahminimizin çok ötesinde her ihtiyaç duyulan pozisyona 5'er alternatifli sunum yaptı. 20-30 milyon euroluk oyuncular istemedi. Herhalde ekonomik durumu böyle olan bir takımla hiç hoca çalışmadı, o da alışıyor. Kaleci, sol bek ve santrfor transferi kaldı. Bir de kadroyu boşaltacağız."

MESUT ÖZİL AÇIKLAMASI!

mmmm

Büyük umutlarla kadroya katılan ancak beklentileri karşılayamamasının üzerine yolların ayrıldığı yıldız oyuncu Mesut Özil'e dair de konuşan Ali Koç "Mesut Özil ile yollarımızı ayırmak istemezdik. Ne büyük hayallerle gelmişti. Futbol böyle bir dünya, bazen istedikleriniz gerçekleşmeyebiliyor. İnşallah Başakşehir'de başarılı olur. Kendisine teşekkür ediyorum. Yolu açık olsun. Mesut Özil, Türk olup bu kadar başarı sağlamış, Türk kimliğini çok iyi taşımış, değerlerimize sahip iyi bir Fenerbahçeli. Ama uymadı, olmadı. Şu lafa karşıyım; 'Mesut Özil varsa oynar'. Hayır böyle bir dünya yok. Hocasının istediklerini yerine getiren, çalışan oynar."

"BARİZ ÜSTÜNDÜK"

999

Dinamo Kiev karşısında üstün bir futbol oynadıklarını söyleyen Ali Koç "İlk maç bariz üstündük, oynadığımız futbol bu sene çok iyi olacak dedirtti. Burada 57 dakika top göstermedik, neredeyse orta sahayı geçemiyorlardı. Bariz golümüz verilmedi. Kartlarda durumu görüyorsunuz İsmail Yüksek atılabilirdi, atılmayadabilirdi. Bir de üstüne penaltı kaçırdık ve o tribünde olan kimse bizim eleneceğimizi beklemiyordu ama elendik. Gözünüzün önüne getirin Valencia'nın şutu, direkten dönen top, kaleciniğn inanılmaz kurtarışları... Bu sene inanın farklı olacak." dedi.

DINAMO KIEV MAÇI...

uyt

Dinamo Kiev maçında yaşanan olaylara dair de geniş bir açıklama yapan Koç "Gelelim asıl konuya... 2 gündür bu çifte standarda kafa yoruyorum, çünkü kafamdan çıkmıyor. 20 saniyelik bir olaydan bahsediyoruz. Hatırlatırım maç 120 dakika, ikinci golü yedik böyle bir şey olmadı, elendik olmadı, ilk gol sonrası oldu. Bana göre yakışıksız ve gereksiz bir tezahürattı. Ama napmamız gerekiyor insanların ağzına fermuar mı kapatacağız? Niye oldu o tepki? Daha maç başlamadan Türkiye'de bir takımda eskiden top oynayan bir kalecinin, eski kulübünün simgelerini işaretlerini yaparak tribünlerimize gelmesiyle başladı. Sonra gol geldi tam bizim önümüzde yine aynı oyuncu yedek kulübesinden fırlayarak öyle hareketler yaptı ki golü atan da aynı hareketleri yaptı. Sonradan aldığımız görüntülerde de gördük. Lucescu'ya da teşekkür etmek istiyorum oyuncuyu yanına çağırdı ve bağırdı." şeklinde konuştu.

"LUCESCU TEPKİ NEDENİYLE ÇIKMAMAZLIK YAPMADI"

7676

Lucescu'nun karşılaşmanın ardından basın toplantısına çıkmamasının nedeninin farklı olduğunu söyleyen Koç "Yine eksik bilgiyle Lucescu'nun basın toplantısına tezahürat nedeniyle katılmadığı söylendi. Rakip takımın medya sorumlusu Lucescu'nun 15 dakikalık bir işi olduğu için önce Jesus'un toplantıyı yapmasını rica etti ve bizde gerçekleştirdik. Lucescu toplantı için geldiğinde toplantımızın 15 dakikadan uzun sürdüğünü görünce uçağını kaçırmamak için basın toplantısına çıkmadı." dedi.

UEFA SORUŞTURMASI!

566565

"Daha bismillah demeden soruşturma açıldı." diyen Başkan Ali Koç, "Siz geçmiş yıllarda Ukrayna tribünlerinde ne rezillikler yapıldığını biliyor musunuz? Yazık... Dost bildiğimiz dostça yaklaştığımız yerden böyle ithamlar gelmesini kabul edemem. UEFA çifte standart uygulamamalı. Spor ile siyaset iç içe girmemeli. Spor, siyesetin üstündedir, barış için kullanılır. Ben de şunları sormak zorundayım. UEFA mı karar verecek tribünlerin tezahüratına? Orada yapılan tezahüratta ismi geçen kişiye küfür etsek madalya mı verecektiniz? UEFA, 7 Ekim 2007 Şırnak terör saldırısı nedeniyle siyah kol bandı takmak isteyen A Milli Takım'ımıza izin vermedi... UEFA kendini siyasete sokmamalı. Biz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak son derece rahatsısız, biz savaşa karşıyız, insanlığın yanındayız, bizi bu şekilde değerlendirin UEFA yetkililleri... UEFA'dan ne karar gelecek bilmiyorum, ancak ışık hızıyla açılan soruşturma UEFA'nın medyadan etkilendiğini gösteriyor. Savunmamızı hazırladık, çağrılmadan göndereceğiz" sözleriyle konuşmalarını noktaladı.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kaynak Linki: https://www.mynet.com/son-dakika-spor-haberi-fenerbahce-baskani-ali-koc-tan-divan-kurulu-nda-flas-aciklamalar-345981-myspor

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!