Şile Belediyesi’ni üzecek imza...

ÖİB’nin, Şile’de bulunan Maliye Hazinesi mülkiyetindeki iki parsel için hazırladığı plan değişikliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazetede yayınlandı. Şile Kumbaba mevkiinde bulunan 9 ada 1 parsel 9 bin 763 metrekare büyüklüğünde ve Şile Belediyesi tarafından tamamı “Spor Tesis Alanı” olarak tasarlanmıştı. ÖİB’nin yeni hazırladığı plan değişikliğine göre, parselin yaklaşık 6 bin 500 metrekarelik kısmı 2 katlı villa konut alanı olarak ayrıldı. Geri kalan yaklaşık 3 bin 200 metrekarelik kısmı ise açık spor alanı ve park olarak planlandı.

Planı değiştirilen ikinci parsel ise Şile’nin güneydoğusunda, Çayırbaşı Mahallesinde bulunuyor. Villa konutlarının bitişiğinde bulunan 230 nolu parsel 8 bin 180 metrekare büyüklüğünde.

Şile Belediyesi Çayırbaşı’ndaki parselin yaklaşık 2 bin 600 metrekarelik kısmını Belediye Hizmet Alanı, yaklaşık 3 bin metrekarelik kısmını park ve bin 280 metrekarelik kısmını da konut alanı olarak planlamıştı.

Parselle ilgili olarak Şile Belediyesi’nin planlarını değiştiren ÖİB, parselin yaklaşık 5 bin 500 metrekarelik kısmını iki katlı villa konut alanına aldı. Geri kalan kısım ise cami, park ve yol alanı olarak ayrıldı.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!