Sancaktepe'de ki Özel okulda sahte öğretmen skandalı

İstanbul'da bir anne, ilkokul birinci sınıftaki kızının okuma-yazma öğrenememesinden şüphelenmesi özel okul skandalını ortaya çıkardı. Öğretmenin çocuk gelişimi bölümü mezunu olduğu ve sadece anaokullarında yardımcı eğitmen olarak görev yapabileceği öğrenildi. Aile, öğretmen ve özel okul hakkında suç duyurusunda bulundu.

NTV'den Baran Bila'nın haberine göre, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittiğini söyleyen anne E. Ünlü, "Kendisinin uzman öğretici olduğu öğretmenlik yapamayacağı bilgisi aktarıldı sonra ben karneyi gösterdim. Bu kişi karne düzenledi. Bir hafta 10 gün sonrasında bir başka öğretmen getirildi ama aynı öğretmen ile birlikte kişi sınıfa girmeye devam etti" dedi.

FORMASYONU YOKMUŞ

Sancaktepe'deki özel okulda çalışan kişinin çocuk gelişimi mezunu olduğu ve formasyonunun olmadığı anaokullarında ancak yardımcı eğitimci kadrosunda görev yapabileceği belirlendi.
Anne E. Ünlü aynı özel okulda okuyan iki kızını başka bir devlet okuluna aldı. İddialarına göre özel okul, dava açmamaları için çocuklara burs vermeyi teklif etti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Toplamda 3 aile okul ve eğitimci hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suçlamaların hedefindeki eğitimcinin ilkokuldan ayrıldığı ve bir anaokulunda işe başladığı öğrenildi. Okul yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmadı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!