Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı!

İstanbul Küçükçekmece'deki Kartaltepe Mahallesi 1988 yapımı 3 katlı bir apartman çöktü. Binanın enkazından 1 kişi ölü 8 kişi yaralı olarak çıkarıldı.
Feci olay sonrası yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den de İstanbul için korkutan bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Görür, bu bölgeye dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı;

"EN ÇOK ZARARI BU BÖLGE GÖRECEK"

*Küçükçekmece’de 3 katlı bir bina çöktü. Bu bölge depremde en fazla zarar görebilecek bir bölge. Deprem sırasında deprem dalgaları ile zemin etkileşecek ve üzerindeki tüm yapılar sınanacaktır.

*Bugün binalar kendiliğinden çökerse yarın depremde ne olur onu düşünemiyorum bile. Beni asıl ürküten şey, sayın büyükşehir belediye başkanımızın söyledikleri.

*Kendisi İstanbul’da hükümet organlarıyla iş birliği halinde İstanbul’u depreme hazırlamaya hazır olduğunu söylemiş olmasına rağmen henüz daha bir anlaşmanın olmamış olması ve ciddi, planlı ve sürekli bir çalışmanın başlamamış olması işin düşündürücü yanıdır.

İstanbul halkı bunu not etmeli ve can güvenliklerinin gereği gözetim, denetim ve talep etme haklarını kullanmalıdırlar...

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!