Murat Kurum Çekmeköy için Projelerini anlattı…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Çekmeköy’de STK temsilcileri, iş adamları, kanaat önderleri ve muhtarlar ile bir araya geldi. Çekmeköy için hazırladığı bazı projeleri paylaşan Kurum, ”Köprülü kavşağımız Nev Eser Konaklarının oradan trafiği yerin altına alacağız. Çekmeköy’ün iki yakasını tamamen birleştirip 12 bin metrekare bir meydan kazandıracağız. CHP’li İBB yönetiminin hafriyat döktüğü Çekmeköy, Kirazlıdere, Güngören, Aydınlar, Taşdelen, Yenidoğan metro hattını yeniden başlatacağız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Çekmeköy’de STK temsilcileri, iş adamları, kanaat önderleri ve muhtarlar ile bir araya geldi. Programda Kurum’u, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti İlçe Başkanı Akın İlhan ve İstanbul Milletvekili Ümmü Gülşen Öztürk ve beraberindeki heyet karşıladı. Konuşma yapan Kurum’a çiçek verildi. Program sonunda protokol ile sahneye çıkan Murat Kurum salondakileri selamladı.

Taşdelen’deki Trafik Sorunu Çözülecek

Kurum, Taşdelen’de her geçen gün artan trafiği hızla çözeceklerini ve İBB’nin 5 yıldır hiçbir şey yapmayıp sadece algı ve reklamını yaptığı tünel kavşağını revize edip en kısa sürede Taşdelen’e kavuşturacaklarını belirtti.

Köprülü Kavşak ve Meydan Projesi

Üçüncü projesi olarak Köprülü Kavşak‘tan Nev Eser Konakları‘na kadar olan yolu yer altına alacaklarını ve Çekmeköy’ün iki yakasını tamamen birleştirip 12 bin metrekarelik bir meydan oluşturacaklarını söyledi.

Kuzey Marmara Otoyolu’ndan 2. Köprüye Bağlantı Yolu

Dördüncüsü, Kuzey Marmara Otoyolu’ndan 2. köprüye giden bağlantı yolunda Alemdağ-Çatalmeşe çıkışını vereceklerini, Çekmeköy’ün içine trafik sokmadan gerek TEM gerekse Kuzey Marmara Otoyolu’na bağlantıyı sağlayacaklarını ifade etti.

Gençlere 10 Bin TL Burs

Beşincisi olarak Çekmeköy Belediyesi’nin gençlere verdiği 5 bin lira bursu 7 bin liraya çıkardıklarını ve 1 Nisan’dan itibaren İBB olarak gençlerin burs miktarını 10 bin liraya çıkaracaklarını ve her yıl bu rakamı artıracaklarını belirtti.

CHP’li Hemşerilerden Oy Talebi

Kurum, ayrıca CHP’li hemşerilerden oy talebinde bulunarak, “Ben CHP’li kardeşlerimizin de oyuna talibim. Ama yanlış anlaşılmasın, bu asla öyle kuru kuruya bir talep değil. Bu talep tek taraflı bir şey değil, tam aksine karşılıklı bir gönül sözleşmesi olacak” dedi.

CHP’li Yönetimin Eleştirisi

Mevcut İBB yönetiminin sözde gösterdikleri azmi icraatta gösteremediklerini vurgulayan Kurum, “Mevcut İBB yönetiminin kullandığı dil, hiçbir CHP’li hemşerimiz tarafından tasvip edilmiyor” diye konuştu.

Projelerin Özeti

Kurum, İstanbul için hedeflerinden ve vatandaşlar için desteklerinden bahsederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yarı zamanlı belediyecilik yapmayacağız. Arada bir İstanbul demeyeceğiz. 7 gün 24 saat belediyecilik yapacağız. İstanbul‘da 650 bin yuvayı 5 yılda sizin için bitireceğiz. Satılmayacak kiralanacak 100 bin sosyal konutu 18 ayda tamamlayacağız. 328 kilometre metro hattını 5 yılda 650 kilometre yapacağız. 10 yıl sonra, 1004 kilometreye çıkarıp İstanbul‘daki trafik çilesini hep birlikte bitireceğiz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!