Karneleri verdiler, öğretmenleri işsiz bırakıldılar

Okullarda öğrencilerinin sevincini paylaşarak karne dağıtan öğretmenler, işsizlikle karşı karşıya bırakıldı.

Özel okullarda çalışan sözleşmeli öğretmenler, karne gününde sözleşmelerinin yenilenmeyeceğini öğrendi. 

Karne gününde işsiz bırakılan eğitimciler, yaşananlara tepki gösterirken bu ay itibarıyla birçok özel okulun öğretmen kadrosunu kapattığına dikkat çekti. BirGün’e konuşan öğretmenler, “Öğrencilerimizi yeni yollarına uğurlarken, biz de işsizlikle boğuşacağımız bir sürece giriyoruz” dedi.

GÖZDAĞI VERDİLER

Karne dağıttıktan sonra işten çıkarıldığını öğrendiğini söyleyen bir öğretmen, “Alkış eylemine katılmayan meslektaşlarımıza sözleşmeler sunulmaya başlarken cuma günü fesih işlemleri gerçekleştirildi. İşten çıkarılma gerekçesi olarak eylemlerimiz olduğu ifade edildi” dedi.

Bu ay itibarıyla özel okulların öğretmen kadrosunun dolduğuna dikkat çeken öğretmen, “İşten çıkarılma kararımız önceden açıklansaydı hepimiz başka okullara başvuru yapardık. Birçok kişiyi belirsizliğin içerisine attılar” ifadelerini kullandı. Öğretmen son olarak şunu aktardı: “İstek Vakfı’nda çocuklara sorgulamayı, Atatürk ilke ve inkılaplarını öğretiyoruz ama öğretmenin en ufak sorgulamasında işsiz bırakılmamız okulun ikiyüzlülüğünü gösteriyor. Veliler ile öğretmenler için büyük bir mağduriyet yarattılar ve bunu görmezden geliyorlar.”

işten çıkarılan 20 öğretmen biri, “Normal şartlarda sözleşmenin yenilenmeyeceği birkaç ay öncesinden öğretmenlere tebliğ edilir. Karne günü işten çıkarıldığımı öğrendim ancak iki hafta öncesinde sormama karşın performans düşmesin, derslere gireyim diye karar tebliğ edilmedi” dedi. Öğretmen son olarak şunları aktardı: “Karar yasal mevzuata uygun olabilir ama kendi öğrencilerimizle, meslektaşlarımızla vedalaşmamıza izin vermediler. Bu okulda emek veren öğretmenleri tercihsiz bıraktılar, mağdur ettiler.”

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!