İstanbul'da metrobüs hattına 25 yeni araç

İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, belediye öz kaynaklarıyla alınan 92 yeni metrobüsten 25’inin ilk seferlerine çıktığı törende konuştu. İETT filosunu engellemelere rağmen gençleştirdiklerine dikkat çeken İmamoğlu, “300 metrobüs alımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden oy birliğiyle onay alındı… Ancak ne yazı ki; bu yatırımın dış borçlanma onayı Cumhurbaşkanlığınca bekletildi. Hiçbir yatırım programını o günden bugüne alınmadı. Yani İstanbul'un bu acil ihtiyacını gidermemiz, İstanbulluların sorununu çözmemiz, Cumhurbaşkanlığı tarafından uygun görülmedi” dedi.  

TEİAŞ kazısında İSKİ’ye ait isale hattına zarar verdiğini ve anımsatan İmamoğlu, şunları söyledi:

“İBB Meclisi’ndeki o partinin grup başkan vekilinin aklı evvel açıklamalarını buradan gülerek takip ediyorum. Yani orada böyle bir kazayı hemen ben bunu nasıl paylaşırım diyen çocuk aklı diyeceğim ama demiyorum. Çünkü çocukların aklı büyüklerden çok daha yukarıda. Biz çok şey öğreniyoruz çocuklardan. O tür açıklamaları yapan siyasileri de modası geçmiş siyasileri de gülerek takip etmeye devam edeceğim. Bundan sonra İstanbul'da kamuyu zarara uğratacak yatırımların devri bitmiştir. Çok yakında bütün Türkiye'de de bitecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

"CUMHURBAŞKANLIĞI TARAFINDAN UYGUN GÖRÜLMEDİ"

Biz bu araçların tamamını öz kaynaklarımızı kullanarak İstanbul'a kazandırıyoruz. Göreve gelir gelmez göreve buradaki acil ihtiyacı, yaşlanmışlığı tespit ederek hızlıca 2020 yılı Kasım ayında dış borçlanmayla 300 metrobüs alımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden oy birliğiyle onay alındı. Burada amacımız aslında tek seferde metrobüs ihtiyacını karşılayıp İstanbul'u tek kalemde rahatlatmak ve kendi kaynaklarımızdan yaptığımız yatırımlarla da diğer eksiklikleri gidermek idi. Ancak ne yazı ki; bu yatırımın dış borçlanma onayı Cumhurbaşkanlığınca bekletildi. Hiçbir yatırım programını o günden bugüne alınmadı. Yani İstanbul'un bu acil ihtiyacını gidermemiz, İstanbulluların sorununu çözmemiz, Cumhurbaşkanlığı tarafından uygun görülmedi.

“ENGELLEMELERE HİÇ TAKILMIYORUZ”

Tabi acil ihtiyaç var. Elimizi kolumuzu bağlama girişimlerini her yerde bertaraf ettiğimiz gibi burada da bertaraf edip ‘öz kaynaklarımızla çözeriz’ dedik ve yeni Metrobüslerimizi filomuza kazandırdık. Engelleme çabalarına karşın İstanbul için üretmeye devam ettik ediyoruz. Engellemelere hiç takılmıyoruz. Çok yakında siz bir de hesap edin, bu engelliler kalktığında güzel İstanbul'a hangi işlere, hangi hızla yaparız, İstanbul'da yaptıklarımızın çok daha iyisini Türkiye nasıl  için yaparız siz hesap edin.”

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!