İmamoğlu açıkladı: Çekmeköy Belediyesi seçimde Cumhurbaşkanlığından karşılıksız para yardımı almış

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu belediyelerin SSK borçlari ile ilgili açıklamalarda bukundu. Cumhurbaşkanlığı tarafından SSK borçları olnasına rağmen Ak Partili belediyelere para aktarıldığını belgelerle anlatan İmamoğlu, şunları söyledi “Burayı can kulağıyla, hayatımda böyle bir şeye rastlamadım, aklıma gelmezdi” diyerek belediyelere Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen geri ödemesiz paraları anlattı. İmamoğlu şunları söyledi:

5 Ocak 2024 günü, Çekmeköy Belediyesi Cumhurbaşkanlığı’ndan 45 milyon TL yardım talep ediyor. Benim hayatta aklıma gelmez. Biz anca Cumhurbaşkanlığı’na bir imza için başvururuz, o da kentin kasasına hazır kredi girecek diye. Yazı yazıyor Çekmeköy Belediyesi ve 5 Şubat 2024 tarihli belgede görüyoruz ki Cumhurbaşkanlığı şak bu 45 milyon lirayı göndermiş hem de seçimden önce gönderiliyor bu 45 milyon lira. Peki bu para gönderildiğinde belediyenin sigorta ve vergi borcu ne kadardı? 100 milyon lira. Devlete borcu varken yine devletten hem de geri ödemesiz… Milletin parası. 45 milyon lirayı neden gönderiyorsun?
Şimdi diyeceksiniz ki ne kadar yüksek tonda anlattın? Allahın insanı bir tane 45 milyon lirayı Çekmeköy Belediyesi’ne yollamış… Bitmedi ki, aynı şekilde Ocak 2024’te yine hemen seçim öncesi Beyoğlu Belediyesi’ne 45 milyon lira para gönderdi. 2022 Aralık ayı ile Ocak 2024 arasındaki 13 aylık süreçte Beyoğlu Belediyesi’ne yolladığı hibe, para toplam 70 milyon lira. Benim aklımın ucundan geçmez cumhurbaşkanlığından para istemek.

Ben buradan bütün belediyelere tavsiyede bulunuyorum, aklınızdan gelen rakamı yazın Cumhurbaşkanlığı’ndan para isteyin. Bakalım kaçınıza yollayacak? Hatta her birinize tavsiyem SGK borcunuz kadar para talep edin. Gelen parayla SGK borcunuzu ödeyin.

Mesele Çekmeköy ve Beyoğlu değil. İstanbul’daki tüm AK Partili belediyelere seçimden önce 45 milyon lira hibe para göndermişler. Sadece Silivri Belediyesi’ne göndermemişler MHP’li diye. Ortaklarına bile vermiyorlar, bu nasıl ortaklık? Trajikomik gerçekten.

24 ilçe belediyesine seçim için 1 milyar 80 milyon lira para göndermiş bu milletin cumhurbaşkanı. Muhtemelen bir o kadar da İBB başkan adayına gönderdiler.”

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!