‘’İHALE İPTALİ YETMEZ, SATIŞI VE İMAR PLANI DA İPTAL EDİLSİN’’

Çekmeköy’de Üsküdar-Şile Otoyolu üzerinde bulunan, yaklaşık 13 yıllık, “Ord. Prof. Zeki Velidi Togan Parkı’na”, çevre halkının protestolarına rağmen benzin istasyonu yapılmaya çalışılmasının yankıları sürüyor. Çekmeköy Belediyesi’nin hazırladığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın onayladığı plan değişikliği ile benzin istasyonuna çevrilen park alanı, şimdilik kurtuldu.  

BELEDİYE İHALEYE 3 GÜN KALA İPTAL ETTİ

Çekmeköy Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait Mimar Sinan Mahallesi 4122 parsel sayılı 2.807,00 m2 yüzölçümü taşınmaz üzerine projeye uygun akaryakıt istasyonunun yaptırılması işi ihalesini şimdilik iptal etti. Salı günü yapılması planlanan ihalenin CHP Çekmeköy İlçe Örgütün alanda basın açıklamasının yapacağı günün öncesinde iptal edilmesi oldukça manidar oldu!

İlçe örgütü, partililer ve mahallelinin katımıyla gerçekleşen basın açıklamasında çocuklar ellerinde ‘Parkıma dokunma’ dövizleri ile renk kattı.

CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Melda Tanışman Tutan yaptığı basın açıklamasında parkı ranta kurban vermeyeceklerini söyledi. Tanışman Tutan şu açıklamaları yaptı:

‘’YEŞİL ALANLAR ÇEKMEKÖY HALKINDIR’

Bugün burada bir yanlışa karşı çıkmak için bir araya gelmiştik. Fakat görüyoruz ki Çekmeköy Belediyesi hafta sonu da olsa biran önce açıklama yaparak seçim öncesi bir yanlıştan dönme fırsatını kaçırmak istememiştir. Kıymetli dostlar bizler biliyoruz ki bugüne kadar Çekmeköy’de birçok yeşil alanı birilerine peşkeş çekmek için ellerinden geleni yaptılar.  Her defasında  Cumhuriyet Halk Partisi olarak karşılarında olduk doğruyu göstermek için çabaladık kimisinde başarılı olduk kimisi de başarısız ama hiçbir zaman tavrımız değişmedi.  Bugün de diyoruz yeşil alanlar Çekmeköy halkınındır.  Yarında söyleyeceğiz ‘yeşil alanlar Çekmeköy halkınındır’ diye.  Bu anlayışı biliyoruz dostlar, ihalenin iptali çok bir şey ifade etmiyor. İleride koşullar oluşur tekrar ihale açabilirler, bu keyfiliğin önüne geçebilmek adına ihaleye dair satış kararının iptal edilmesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığınca yapılan özel imar planının iptal edilmesi. Halen iki mahkemede dört dava devam ediyor, kısa zamanda bilirkişi heyeti gelip bu parkta keşif yapacak, keşif günüde parkta gereken mücadelemizi vereceğiz. Halkın kararlı tutumu, örgütümüzün direnci bu parkın ranta kurban edilmesine müsaade etmeyecektir. Mahkeme süreçlerini adım adım takip edeceğiz.

 

SON OLARAK BU KARAR SEÇİMDEN SONRA DEĞİŞTİRİRLER DİYE TEDİRGİN OLMAYIN SEVGİLİ VATANDAŞLAR, YEREL SSEÇİMDEN SONRA CUMHURİYET HALK PARTİSİ İKTİDARINDAKİ ÇEKMEKÖY BELEDİYESİNDE YEŞİL ALANLAR YEŞİL OLARAK KALMAYA DEVAM EDECEKTİR.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!