İbrahim Subaşı: ilkeli ve dik duruşumuzun karşılığını sahada alıyoruz…

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, belediye başkan adayları çalışmalarını hızlandırdı. Çekmeköy özelinde ise vatandaş, adayları ve çalışmalarını mercek altına aldı. Yaklaşık 1 aydır sahada önemli bir ivme yakalayan Deva Partisi Çekmeköy Belediye Başkan Adayı İbrahim Subaşı ise dikkat çeken isimlerden biri. Subaşı seçim sürecini ve daha fazlasını www.haberpusulasi.com’a anlattı. İbrahim Subaşı’nın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

30 senedir Çekmeköy’de ikamet etmekteyim. Aydınlar Mahallesi, Cumhuriyet, Kirazlıdere ve son olarak Mehmet Akif olmak üzere 4 mahallede ikamet ettim. 15 yıldır bölgede esnafım eğitimci olarak binlerce öğreni ve veli ile iletişim içinde oldum. Bunun karşılığını sahada fazlası ile alıyoruz.

Yaklaşık 1 aydır sahalardayım. Esnaf, Pazar, kahveler, parkları dolaşıyorum ve ev sohbetleri yapıyorum. Bu ziyaretlerimde hem partimize hem bize bir ilgi ve teveccüh görüyorum. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın bakanlığı dönemindeki başarıları, çalışkanlığı ve dürüstlüğünden dolayı toplumun karşısına rahatlıkla çıkabiliyoruz.

Ziyaretlerimde halkımızın bizden öncelikli istekleri şeffaf şekilde, ötekileştirmeden belediyeyeyi yönetmemizi istiyorlar. Tabi halkımızın hem genel hem de yerel ciddi sıkıntılarının olduğunu duyuyoruz. Başta ekonomik sıkıntılar. Yerel sıkıntılar ise trafik ve eğitim. Mesai saatlerinde Madenler’den Taşdelen’e 1 saatte gittiklerini dile getiriyorlar. Yine Güngören, Sultançifliği, Çamlık gibi mahallerde sınıflar 50’nin üstünde.

Bu durumun bir nedeni de belediye kaynaklarının yanlış kullanılması. Belediyeye ait okul arazileri vardı. Ancak  gelir getirsin diye satıldı. Nitekim bağışçı, para olsa da şuan bu mahallerde okul yapılması zor. Çünkü arsa kalmadı. İlk düğmeyi yanlış bağlarsanız diğerleri de yanlış gider. Mesele ilk düğmeyi doğru bağlamak. Örneğin Mehmet Akif Mahallesi’nde ciddi bir otopark sorunu var. Kaldırımlarda bile boş yer yok. Şimdi bunu nasıl düzelteceksiz? Bazı şeyleri doğru yapmasak maliyeti zor olur.

Belediyecilik herkesin harcı değil. Siyaset güvene dayalı yapılır. Vatandaş sana güvenirse oy verir. Önce yaptıklarına sonrada yapacaklarına bakar. Deva Partisi bu noktada ilkeli ve dik duruşu ile öne çıkıyor. Hem iktidar hem muhalefet hem de iktidarın etrafındaki yavru muhalefet ne yazık ki bugün aynı duruşu sergilemiyor. İBB kaynaklarından destek alıp mevcut iktidarı değiştirmeyi de doğru bulmuyoruz. Biz helal kazançlarımız, mütevazi bütçemizle ilkelerimizden taviz vermeden çalışıyoruz. Unutmayın borç alan emir alır!

Biz belediye kaynaklarını halkımız için kullanacağız. Bilbordlarda boy boy resimlerle bir şeyleri kutlamanın kime ne faydası var. Belediye kaynakları bazı kişileri zengin etmek için harcamayacağız. SMS dahi Çekmeyeceğim. Belediyenin bu gibi fuzuli reklam bütçesi sıfır olacak…

İBRAHİM SUBAŞI’NIN GENÇ, KADIN VE KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ PROJELERİ. EN ÇILGIN PROJESİ, ÇEKMEKÖY’LE İLGİLİ PLANLARI VE DAHA FAZLASI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA WWW.HABERPUSULASİ.COM’DA

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!