CHP ÇEKMEKÖY 'DEĞİŞIM' DEDI İLK KADIN İLÇE BAŞKANINI SEÇTİ     

Merakla ve heyecanla beklenen CHP Çekmeköy ilçe kongresinde kazanan taraf Melda Tanışman Tutan oldu. İki listenin yarıştığı kongrede Melda Tanışman Tutan, rakibi Erdal Yıldırım'ı yenerek kazanan taraf oldu. Melda Tanışman Tutan 196 delegenin oyunu alırken, Erdal Yıldırım 185 oy aldı.           

HEYECAN - COŞKU - GERİLİM           

Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kongrenin divan başkanlığını partinin genel başkan yardımcısı Eren Erdem yaptı. Kürsü konuşmalarının başlaması ile tansiyon zaman zaman yükseldi. Bazı Konuşmacıların sert eleştirileri salonda tartışma ve sataşmalara neden oldu. Bu eleştirilerden nasibini alan divan başkanı Eren Erdem cevap hakkını kullanarak açıklamalarda bulundu. Partinin eski il başkanı ve milletvekili Berhan Şimşek'in coşkulu konuşması ise büyük alkış aldı. Daha sonra adaylar kürsüye çıkarak birer konuşma yaptı.             

 

'' BAŞKA BIR ÇEKMEKÖY MÜMKÜN'' 

Slogan ve alkışlarla kürsüye çıkan Melda Tanışman Tutan birlik ve beraberlik mesajları verdi. Tanışman Tutan şunları söyledi, '' 2024 yerel seçimleri öncesi önce Çekmeköy'de sonrada Türkiye'de iktidar olmak için mücadelemizi bugün burada başlatıyoruz. Bize karşı haksız iftiralarda bulunanlara karşı her zaman sevgi dilini, birleştirici ve bütünleştirici dilini hakim kıldık. Gelin bir olalım, zoru kolay kılalım. Gelin hep beraber el ele vererek buna Çekmeköy'de bu kongre ile başlatalım. Bizler Hak - Hukuk -  Adalet anlayışı ile yola çıkan Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun kamuoyu önünde tartışılmasına karşıyız. As olan CHP'dir. Bizler parti ve örgütün yılmaz bekçisi olacağız. Kimseyi ötekileştirmeden herkesi birleştireceğiz. Başka bir Çekmeköy mümkün...'' Ardından seçimlere geçildi. Delegenin tercihi Melda Tanışman Tutan oldu.       

KONGREDEN NOTLAR:   KİM KAYBETTİ KİM KAZANDI…

- Kongre öncesi adaylardan Erdal Yıldırım'a  açıkça destek olan Hüseyin Kızıldaş adayı ile birlikte en büyük kaybeden taraf oldu.         

- Esenyurtlu Çetin Çapan'ın kongrede belediye başkan adayı olarak pazarlanmaya çalışılması ve Çapan'ın Erdal Yıldırım'ın il delegeliğine yazılması büyük tepki aldı. Bu durum birçok delegenin fikir değiştirmesine neden oldu. Delege ithal adaya yol vermedi. 

- Delege mevcut yönetimin devamı olan oluşuma hayır diyerek, değişime oy verdi.     

- Kongrede bazı konuşmacılar beğeni topladı. Cem Haydar Bektaş bütünleştirici konuşması ile  Gülali Alagöz ise neden Çekmeköy'de iktidar olamadıklarını söyleyerek Melda Tanışman Tutan'a desteğini açıkladı. Meclis üyesi Sami Yayla ise Melda Tanışman Turan'a açıkça desteğini açıklayarak değişimin şart olduğunu söyledi. İmza toplayarak kürsüye çıkan Abbas Karakaya yine çevre Çekmeköy ile ilgili dikkat çeken bir konuşma yaptı.         

- Kongreden bir gün önce Melda Tanışman Tutan'a desteğini çektiğini söyleyen meclis üyesi Özgür Kip son gün kaybedeni olarak kayıtlara geçti. Yine önceki dönem aday adayı Halis Gerbağ'ın arkasında bir kitlenin kalmadığı görüldü.

- Çekmeköy'de bel altı siyasetin artık kabul görmediği yeni yüz ve isimlerin sahne alacağı bir sürecin başlayacağı konuşuldu. 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!