CHP Beykoz kadın kolları kongresi iptal edildi! darp iddiası

CHP Beykoz Kadın Kolları Kongresi’nde kavga çıktı. İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen ve Eylem Uzuner ile Esengül Ekmekçi’nin yarıştığı kongre iptal edildi.

Kongrede yaşananlara ilişkin bir video paylaşan mevcut başkan Eylem Uzuner yaşadıklarını anlattı

“Burada haksızlık ve hukuksuzluk var”

Kolundaki çizikleri göstererek açıklamada bulunan Eylem Uzuner, ”Bunu divan başkanı yaptı. Elimdeki mikrofonu alıp beni konuşturmamak için divan başkanı kollarımı yırttı. Burada haksızlık var, hukuksuzluk var. Benim bu iptal dilekçesinde ismim var, ne talebim var. Ne de yanımdaki herhangi bir kişinin talebi var. Burada haksızlık, hukuksuzluk oldu. Burada Cumhuriyet Halk Partisi İlçe binasında taraflı bir başkan geldi. Ve tarafını kendince savunup, onların kaybedeceğini anlayınca seçimi iptal etti" ifadelerini kullandı.

Uzuner, iptal dilekçisinde isminin olmadığını söyleyerek, CHP Beykoz’a taraflı bir başkan (Mahir Taştan) geldiğini vurguladı.

Özgür Özel'e deslendi

Videoda CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman, İl Başkanı Özgür Çelik ve Genel Başkan Özgür Özel’e seslenen Eylem Uzuner, “Tarafını kendince savunup (Mahir Taştan) onların kaybedeceğini anlayınca seçimi iptal etti. Özgür Başkanım dediniz ki hiç kimse burada akrabalık yapmayacak. Kendi yeğenini getirmek için beni burada yıkmaya çalışıyorlar. 20 yıldır buradayım, ölümden döndüm.” dedi.

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP Beykoz İlçe Başkanlığı'ndan kongreyle ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;
"İlçe Kadın kolları kongreleri, Kadın Kolları Genel Merkezinin belirlediği takvim çerçevesinde, il ve ilçe Kadın Kolları Başkanlıklarının belirlediği tarihte gerçekleştirilmektedir. Zaman ve yer konusunda yetkili İlçe Kadın Kolları Başkanımızdır. Mevcut İlçe Kadın Kollarımızın aldığı kararların ardından da İlçe Başkanlığımıza zaman ve yer noktasında herhangi bir bildirimde bulunulmamış, görüş alınmamıştır. Seçimim iptal edilme yetkisi de Divan Başkanlığındadır. Divan Başkanının belirlenmesi de İl ve İlçe Kadın Kollarının yetkisindedir. İlçe Kadın Kolları Kongresi sırasında yaşanan olaylar partimiz açısından son derece üzücüdür."

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!