Çetin Çapan'dan dikkat çeken çıkış: vatandaşın sesine tercüman olmak istiyorum

Basın mensuplarına çarpıcı açıklamalarda bulunan Çetin Çapan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Bizim partimiz bu ilçede iktidar olduğunda mutlu olduk. Hiç bir şahsi takebim olmadan birlik ve beraberliğimizi bozmadan yola devam ettik. Ancak bu başlangıç noktasında kural hatası oldu. Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklerseniz diğerleride yanlış gider.

Plan ve icratlarda elbette 1 yılı beklemek gerekiyor. Ancak yönetimsel olarak bu eleştirileri daha büyük yanlışların olmaması için yapmak zorundayız. Öncelikle bu ilçe örgütünün meclise hakim olması gerekiyor. Birine kıyak ve rant sağlanlannaya çalışıldığında buna 'Dur' demeli.

Ben meclis üyelerine saygın bir gözle bakıyorum. Belediye başkanıda böyle bakmalı. İlçe başkanı belediye başkanının elemanı olmamalı statüsünü korumalı. Belediye başkanı, ilçe başkanı ve meclis üyeleri koordineli çalışacak ki vatandaşa en sağlıklı şekilde hizmet edilsin. Meclis üyelerine zabıta elemanı gibi bakılmamalı!

Belediye başkanı seçilene kadar arkasında durduk. Ama şunu unutmamak lazım ki partiden büyük kimse yok. 83 bin oyu namus sayılmalı, 320 bin vatandaşımızında sorumluluğu layıkıyla taşınmalı.

Belediyeye holding mantığı ile bakılmamalı. Belediyeler imparatorluk ya da şirket değildir. Akraba, eş dostla bu süreç yönetilmez. İlçemizde öyle gençlerimiz varki inanılmaz yetenekleri var. Bu gençleriniz dışlanmamalı, kazanılmalı.

Ahmet Poyraz 15 sene belediyeyi kural dışı yönetti. Biz bu zihniyete karşı durduk. Ak Partili Poyraz'ın gidip, kırıntılarının burda kalmasını doğru bulmuyorum.

Madenlerde bir stant kurup 'sizden kim rüşvet aldı' diye sorsan zaten bunlar belediyeden temizlenir. Bir yerden başlamak lazım. Milletin cebine ve sofrasına el atanın elini kırmak lazım. Bunlar yapılması gereken şeyler.

Bir diğer konu Çekmeköy'ün köklü sorunlarına neşter vurmak lazım. Bunun için doğru planlama ile başlamak lazım. Çeyrek asırlık planlarla olmaz. Yeni planlara ihtiyaç var. Vatandaş bu sorunlara çözüm istiyor.

Belediye başkanımızla kişisel hiç bir sorunum yok. Hiç bir beklentimde yok. Ama yanlışa dur demek de gerekiyor. Belediye başkanı örgütü dizayn etmeye çalışıyor. Gençlerin iradesine ipotek konulmasını ben hakaret sayarım.

Belediye başkanının örgütü olmaz, örgütün başkanı olur. Bu hiyarşiyi doğru işlemek lazım. Bunlar doğru yapılmassa fatura partiye kesilir. Sağ siyastte fatura kişiye, sosyal demokrat, sol partilerde ise fatura partiye kesilir. Bu bilinçle hareket etmek lazım.

Son olarak ben yerel basına çok değer verdiğimi belirtmek isterim. Emekçi yerel basınla yürürsen her zaman fayda görürsün.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!