ÇEKSİAD ailesinin depremzedeler için yardım seferleri artarak devam ediyor...

ÇEKSİAD TEK YÜREK: İLK GÜNDEN BAŞLAYAN SEFERBERLİK

7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük bir yıkıma ve can kaybına neden oldu. Felakette iki hafta geride kalırken arama kurtarma çalışmaları Kahramanmaraş ve Hatay'da devam ediyor. Bu deprem felaketinde sivil toplum kuruluşlarının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Birçok STK bölgedeki depremzedeler için büyük bir yardım seferberliği başlattı.

ORGANİZAYON HIZI, YERİNDE NOKTA ATIŞI YARDIMLAR..

Bunlardan biri de kuşkusuz Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇEKSİAD) oldu. Erdal Albayrak başkanlığındaki ÇEKSİAD depremin ilk gününde büyük bir seferberlik başlattı. Dernek yönetimi ve üyeler bu dayanışmaya ortak oldu. Depremin ilk günü bölgeye acil ihtiyaçtan oluşan ısıtıcı, battaniye ve kışlık giysilerden oluşan bir tır malzeme gönderildi. Sonraki günlerde bu yardımlar artarak devam etti. Bölgenin acil ihtiyacı olan soba ve ısıtıcılar dernek üyeleri tarafından sağlanarak deprem bölgesine ulaştırıldı.

KONTEYNERLERDA BÖLGEYE ULAŞTI

Depremzedelerin en büyük sorunu barınma ihtiyacı idi. Bu noktada da Çeksiad üyeleri büyük bir öz veride bulunarak bölgeye onlarca konteynır gönderdi. Son olarak dün 3 tır dolusu konteyner depremzedelere ulaştırıldı.

İLGİLİ BİRİMLERLE KOORDİNASYON

Bunun dışında bir çok ÇEKSİAD üyesi bölgeye giderek neler yapılması gerektiği hakkında yerinde bilgi aldı. ÇEKSİAD başından beri bölgedeki valilik, kaymakamlık, Kızılay ve Afad gibi ilgili birimler vasıtası ile yardımlarını ulaştırdı. Erdal Albayrak başkanlığında koordinasyon toplantıları yapılarak neler yapılması gerekliliği hakkında sürekli fikir alışverişi yapıldı.

LOJİSTİK VE ULAŞIMDA DİKKAT ÇEKEN ORGANIZASYON

ÇEKSİAD Başından beri organizasyonu, hızlı karar alması ve nokta atışı yerinde yardımları ile ön plana çıktı. ÇEKSİAD’ın bu kadar organizasyon olmasında elbette her sektörde başarılı iş adamlarından oluşmasının payı büyük. Bugün lojistik ve ulaşım noktasında Türkiye’nin en büyük firmalarının dernek üyesi olması bu yardımların ivedilikle yerine ulaşmasını sağladı. ÇEKSİAD ulaşım ve lojistik noktasında ayrıca birçok kuruma da destek oldu. Konteynır yapımından sobalara kadar bir çok malzeme yine dernek üyesi firmalar tarafından yapıldı. Yine evleri yıkılan bir çok aileye istanbul’da ev tutularak misafir edildi.

Bugün taraflı tarafsız herkes ÇEKSİAD’ın bu yardım seferberliğini izliyor ve takdir ediyor. ÇEKSİAD üyeleri her fırsatta bu yardımları reklam konusu yapmama noktasında oldukça dikkatli.

ERDAL ALBAYRAK: ARKADAŞLARIMLA GURUR DUYUYORUM

Bu önemli organizasyonda başından beri işini gücünü bir kenara koyarak diğer dernek üyeleri gibi büyük bir özveride bulunan ÇEKSİAD Başkanı Erdal Albayrak’ı unutmamak lazım. ‘Gün birlik olma günü’ diyen Başkan Albayrak böyle güzel bir aile üyesi olmaktan dolayı gurulu ve mutluyum. Dernek olarak tüm imkanlarımızla ağır kış şartlarında ortaya çıkan acil ihtiyaçlar için bölgedeki valilik, kaymakamlık, Kızılay ve Afad gibi ilgili birimler vasıtası ile vatandaşlarımıza destek olmak için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Bu süreçte büyük bir özveri ile yanımızda olan tüm dernek üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İşimiz elbette bitmedi. Ben ve arkadaşlarım ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bölge ile ilgili projelerimiz olacaktır.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!