ÇEKSİAD AİLESI DEPREM BÖLGESİNDE: YARALARI BERABER SARACAĞIZ

ÇEKSİAD, 10 ilde can ve mal kaybına neden olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası afetzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir yardım seferberliği başlatmıştı. Bölgeye onlarca tır yardım gönderen dernek yönetimi ve üyeleri büyük bir dayanışma örneği sergiledi.

YETKİLİ BİRİMLERLE GÖRÜŞÜLDÜ:

DAHA NELER YAPABİLİRİZ

Erdal Albayrak başkanlığındaki dernek yönetimi ve üyeleri son olarak deprem bölgesine giderek büyük felaketi yerinde gördü. Depremzede çocuklar çeşitli hediyelerle sevindirilirken, yetkili birimlerle önümüzdeki süreçte neler yapılabilir noktasında fikir alışverişi yapıldı. Depremin büyüklüğünü ve felaketi yerinde gören ÇEKSİAD yönetimi ve üyeleri dernek olarak ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını yetkili birimlerle paylaştı.

BU İNCELEMELERDE NELER YAŞANDI?

Havayolu ile Adana’ya oradan da afet bölgesi olan Hatay İskenderun’a ulaşıldı. Yol boyunca görülen enkaz görüntüleri yürekleri dağladı. İskenderun’da yetkili birimler tarafından karşılanan ÇEKSİAD yönetimi AFAD ilçe yönetim merkezine giderek koordinasyon toplantısı yaptı. Burada Hatay milletvekili Abdulkadir Özel’le bir araya gelinerek fikir alışverişi yapıldı. Milletvekili Özel depremdeki büyük yıkım hakkında bilgilendirme yaparken, ÇEKSİAD yönetim ve üyelerine verdikleri destek için teşekkür etti.

ÇADIR KENTLERDE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞILDI

ÇEKSİAD Heyeti, yetkili birimlerle istişare ederek gidilmesi gereken çadır kentlere doğru hareket etti. İlk durak yaklaşık 150 çadırın olduğu bölge oldu. Burada jandarma komutanı ile planlama yapılarak çocuklar için getirilen 1 tır dolusu hediyeler ve gıdalar ihtiyaç sahibine ulaştırıldı. Çocuklar bu acı günlerinde bir nebzede olsa sevindirilmesi gözden kaçmadı. Bir sonraki durak ise yine 2 km mesafedeki başka bir çadır kent oldu. Burada ise muhtar ve çadır sorumluları ile görüşülerek ihtiyaç sahiplerine Çocuklar için hediyeler ve gıdalar ulaştırıldı.

İlçede başka bir çadır kente daha uğranarak Antakya’ya doğru yola çıkıldı. Antakya’da daha büyük bir yıkımın olduğu ilçe merkezine doğru gidilerken yol boyunca kendini his ettiriyordu. Her sokak ve cadde görülen enkaz görüntüleri yıkımın büyüklüğünü gözler önüne seriyordu.

ANTAKYADAKİ YIKIM YÜREKLERİ DAĞLADI

Yıkımın ve enkazın boyutunu yerinde gören ÇEKSİAD heyeti yine yetkili birimlerle görüşerek Valilik önündeki çadır kente doğru hareket etti. Burası ilçenin en büyük çadır kenti olması nedeni ile çocuklara verilen hediyeler ve ihtiyaç malzemeleri büyük bir dikkat ve titizlikle dağıtıldı. Jandarmanın organizasyonu ve ÇEKSİAD heyetinin özverisi ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Elde kalan çocuklar için hediyeler ve malzemeler ise ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere yetkili birimlere teslim edildi.

BAŞKAN ALBAYRAK: BU YARALARI BERABER SARACAĞIZ

Bölge ziyaretini ve izlenimlerini haber sitemize değerlendiren ÇEKSİAD Başkanı Erdal Albayrak ise ‘’gördüklerimiz, duyduklarımız hepimizin yüreğini dağladı. Hepimizi derinden sarsan deprem nedeni ile acımız sonsuz. Şimdi birlik zamanı. Daha yolun başındayız ve bu yaraları hep beraber saracağız. Deprem bölgesindeki vatandaşımıza destek olmak, sürdürülebilir bir fayda sağlamak için onların yanında olmaya devam edeceğiz’’ dedi. Bu süreçte özellikle çocukların yaşanan travmayı atlatabilmeleri için özel bir çabanın olması gerekliliğin altını çizen Başkan Albayrak, ‘’Deprem bölgelerinde kurulan çadır kent veya diğer yaşam alanlarında mutlaka çocuk oyun alanları kurulmalıdır. Çocuklara, yaşadıkları travmayı atlatabilecekleri ortamlar hazırlanmalıdır. Bizde ÇEKSİAD olarak çocuklarımızı bir nebzede olsa sevindirdikse ne mutlu bize. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’ dedi.

 

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!