ÇEKMEKÖYLÜLER VE PAZARCI ESNAFI PAZARLARININ TAŞINMASINI İSTEMİYOR

Çekmeköy Yaşam Meclisi adına Dr. Abbas Karakaya Hem Çekmeköylülerin hem de Pazar esnafının bu duruma tepkili olduğunu söyleyerek gerekçelerini şöyle anlattı:

  1. Çekmeköylüler yeni pazar yerini istemiyor. Çünkü yeni pazar yeri mahallere çok uzaktadır. Gitmesi, gelmesi külfettir, zordur. Yaşta, yağmurda kadınlar, yaşlılar nasıl torbalarla yokuşta yürüyecekler?
  2. Pazarcı da halk da yeni pazar yerini istemiyor. Çünkü tehlike anında kaçacak koridorlar yok. Yeni Pazar yerinin tek bir girişi/çıkışı var. Yangın, kaos, karışıklık durumda kaçacak yer yoktur. Oysa şimdiki semt pazar yerlerinde tehlike anında kaçacak bir sürü çıkışı, girişi vardır.
  3. Pazarcı da halk da yeni pazar yerini istemiyor. Çünkü yeni pazar yerine 32 milyon TL harcanmıştır. Haftanın sadece iki günü açık kalacaktır. Vergilerimiz çarçur edilmiştir.
  4. Çekmeköylüler yeni pazar yerini istemiyor. Çünkü yeni Pazar yer küçüktür. Dünyadaki bütün pazarlar düzayaktır. Yokuşa pazar kurulmaz.
  5. Pazarcılar yeni pazar yerini istemiyor. Çünkü dar ve küçüktür. Kamyonlar girip çıkamayacak. Manevra yapmaları saatler alacak.  
  6. Çekmeköy AKP belediyesi bir parkı yok ederek bu pazar yerini yapmıştır. Halka hizmet için değil, rant için yapmıştır. Mehmet Akif Mahallesi parkını geri istiyor.
  7. Çekmeköylüler’in tamamı bu pazar yerini istemiyor. Çünkü zaten berbat olan trafik akışını kilitlenecek. Pazar gelenler, pazara gelen kamyonlar nerelere park edece?
  8. Pazarların taşınması halka hizmet ve rahatlık için değildir. Eziyettir, pahalılıktır. Onları büyük market zincirlerine mahkûm etmektir.
  9. Yeni Pazar yerinin rantını kazananlar Çekmeköy Belediyesi ve Anadolu Yakası Pazarcılar Derneği Başkanıdır; halk ve pazarcılar değil. Bu yüzden pazarlarımızın taşınmasını istemiyoruz.
  10. Çekmeköy Belediyesi inat ederek Mehmet Akif Mahallesinin, muhtarının çok yerinde uyarı ve ikazlarına rağmen, güzel bir parkını yok etmiştir. Güvenliksiz, dünyada eşi benzeri olmayan ikinci bir kullanışsız, sadece rant gözeterek, bir sözde kapalı pazar alanı yapmıştır.

 

Çekmeköy Halkına, İlgili Kamuoyuna Saygıyla Duyurur ve Çekmeköy örgütlü, örgütsüz muhalefetini bu konuda tepki vermeye davet ederiz.  Çekmeköy belediyesinin hukuk, yasa tanımayan bu oldubittisinin hala yargıda olduğunu ve açtığımız davanın hala, nedense sonuçlandırılmadığını da bilgilerinize sunarız. 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!