Çekmeköy Sevenler Platformu Kadının Sesi Oldu

Sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çeken  Çekmeköy Sevenler Platformu yine önemli bir çalışmaya daha imza attı. Ülkenin en önemli sorunlarından biri olan Kadına şiddet için yürüyüş gerçekleştirdi. ‘Birlikte daha güçlüyüz’ sloganı ile Doğa parkından Madenlere yürüyüş yapılarak kadının sesi olundu…

Çekmeköy Sevenler Platformu yürüyüşe çok sayıda Çekmeköylü katıldı. İlçe başkanlarından belediye başkan aday adaylarına, muhtarlardan sivil toplum kuruluşu yöneticilerine kadar bir çok tanıdık sima yürüyüşe katılarak destek oldu.

Buluşmanın adresi Doğa Parkı oldu. Burada toplanan kalabalık Madenler Meydanına kadar yürüdü. Sloganlar atılarak gerçekleşen yürüyüşe esnaf da alkışları ile destek oldu. Son durak ise Madenler meydanı oldu. Kurulan platform önünde basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasının satır başları ise şöyle:

Bugün Türkiye genelinde kanayan bir yara haline gelen ancak bir türlü önüne geçilemeyen kadına şiddeti dile getirmek için toplandık. Türkiye kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusunda ne yazık ki Dünya sıralamasında ilk sıralarda yer almaktadır. Rakamlara bakıldığında kadına şiddet ve cinayetlerde artış yaşanmaktadır.

Çekmeköy Sevenler Platformu olarak kadına şiddete karşı bir duruş sergilemek, bu sorunla mücadelede bir adım atmak için buradayız. Kadına yönelik şiddet sadece bireyin değil tüm toplumların< tüm ailelerin ortak sorunudur. Bu konu çözülmeden ne kadınları, ne çocukları, ne doğamızı nede hayvanlarımızı korumamız mümkün değildir. Çünkü kadınlar sadece aile ve topluma değil, yaşadığı çevreye de güzellikler katmaktadır. Bu nedenle Sivil toplum örgütleri, dini kuruluşlar, siyasi partiler ve medya kadına el ele hep birlikte kadına verilmesi gereken değeri daha fazla dile getirip duyurması gerekmektedir.

Çekmeköy Sevenler Platformu her konuda olduğu gibi bu konuda da duyarsız kalmayarak Bu gün bir kez daha Çekmeköy’den seslendi. Son olarak kadına şiddet ve kadın cinayetlerine karşıyız. Adil ve güvenli bir yaşam herkesin hakkıdır. Bu ince çizgiyi korumak kadına sahip çıkmaktır.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!