ÇEKMEKÖY KAİ'DEN GELENEKSEL KAZ GECESİ

Çekmeköy Kars – Ardahan – Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği (KAİ), geleneksel hale getirdiği kaz gecesine bir yenisini daha ekledi. Şuvatvayında planlanan ancak yaşadığımiz deprem felaketi ile ertelenen gece Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi’nde birlik ve beraberlik görüntüleri eşliğinde gerçekleşti.

Geceye hemşeri iş stk ve kanaat önderlerinden ve mahalle muhtarlarından birçok tanıdık sima katıldı. Sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşen geleneksel kaz gecesinin açılış konuşmasını yapan KAİ Başkanı Rıfat Karakaya, Çekmeköy’de yaşayan hemşerilerin gelenek ve göreneklerini unutmaması, birbirlerine destek olması amacı ile çalıştıklarını söyledi. Karakaya birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaparak, “Bu tür organizasyonlara devam edeceğiz” dedi. Başkan Rıfat Karakaya yaşanan deprem dolayısıyla acılarının sonsuz olduğunu söyleyerek vefat edenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. bölgesinde yaşanan deprem felaketi hepimizi derinden yaraladı. Depremin etkisi 40 gün geçsede hala yüreğimizi yakıyor, dedi.

Atasehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez ve Çekmeköy Belediye Başkan yardımcisi ömer Yazıcı birer selamlama konuşması yaptı. Ekrem Esmeray'ın sponsorluğunu yaptığı ve yoneticilerin büyük emegi olduğu gecenin organizasyonunda  KAİ Başkan Yardımcısı Yalçın Demirkol da katılımcılara teşekkür ederken birlik ve dayanışmayı artıracak organizasyonlara imza atmaya devam edeceklerini söyledi.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!