Çekmeköy'deki arazi krizi: Mahalleliler hakları için bir araya geldi

Mahalleli adına konuşan Çekmeköy 3616 Parsel Hak Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sadi Toplucak yaşadıklarını şöyle anlattı: “Emeğimizle yaşamı oluşturduğumuz parsel 110 dönümün parçasıdır. Haksız kazanç elde etmek isteyenler çökmek istemektedirler. 1800’lü yıllara dayanan tapuları gerekçe göstererek komik iddialarda bulundular. Cumhurbaşkanı Hukuk Danışmanı Mehmet Uçum mahkeme kazandı. Uçum Hukuk Bürosu mahalle halkını haksız kazanç elde etmekle suçlamıştır.

40 yıllık yaşam alanımızı gasp etmek istiyorlar. Parasını ödeyerek satın aldığımız arsalarımızdan, evlerimize çökmeye çalışmaktalar.” Derneğin Başkan Yardımcısı Mehmet Karaçöl ise, “30 yıldır bu davanın peşindeyiz. 40 yıldır buradayız. Sahte bir veraset ile davayı yürütüyorlar. 101 dönüme diktiler” dedi. Mahalle halkı, hukuk mücadelesi başlatmıştı. Osmanlı Dönemi’nde tapu sahibi olan bir kişinin varisleri olduklarını iddia eden kişiler, söz konusu arazinin yasal sahibi olduklarını öne sürmüştü. Yurttaşlar ise bu araziyi bölgede yaşayan bir aileden aldığını kaydetmişti. Milyonluk araziye “çökme” iddiasında davacıların avukatı Uçum olmuştu.

Osmanlı döneminden bir tapu kaydıyla hak iddia edilmişti

200’e yakın ailenin yıllardır evlerini kaybetme korkusuyla karşı karşıya kaldığı, avukatların bir bir davayı bırakıp kaçtığı bu hikaye Osmanlı arşivlerinden çıkan bir tapu kaydıyla başlamıştı. Osmanlı döneminde tapu sahibi olan bir kişinin varisleri olduklarını iddia eden kişiler önce dava açmış, söz konusu arazinin yasal sahibi olduklarını öne sürmüştü. Oysa arazi orada yaşayan Topuz ailesine aitti ve orada yaşayanlar Topuz'dan haklarını satın almıştı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!