Çekmeköy’de sokağın sesini dinlemeyen kaybeder!

Mart 2024 yerel seçimleri için aday adayları kulis çalışmalarına başladı. Aday adaylık başvuru süreci önümüzdeki ay başlayacak. Asıl merak edilen ise partilerin adaylık süreci ile ilgili nasıl bir strateji uygulayacağı. Özellikle bıçak sırtı olan bazı ilçelerde ‘Aday ismi’ büyük önem taşıyor. Bu ilçelerden biri de kuşkusuz Çekmeköy.

Şimdiden bir çok isim kulis çalışmasına başlarken, kimi aday adayı ise zamanı gelince çıkış yapmayı bekliyor. CHP’de bir çok aday adayı kurultay sonrasına hazırlanmış gibi. Kurultayda çıkacak sonuca göre pozisyon almaya çalışacaklar. CHP’de aday ismi seçimin kaderini değiştirecek gibi. Dışarıdan, ithal bir adayla bu seçimin alınamayacağını herkes görüyor. Ancak Çekmekmeköylü herkesimden oy alabilecek, vizyoner, yeni ve genç bir isimle bu mümkün gözüküyor. Böyle bir isimi de kamuoyu araştırmaları ve anketlerle belirlemek mümkün. CHP bu yerel seçimi de kaybetmek istemiyorsa sokağın sesini dinlemeli.

Ak Parti’ye gelince… Ak Parti yanlış ve dayatma bir adayla Çekmeköy’de iktidardan olabilir. Genel merkez tarafından kamuoyu ve anket çalışmalarının yapıldığı biliniyor. Ve bu sonucun aday belirlemede etkili olacağı konuşuluyor. Ak Partililer öncelikle ithal ve dayatma bir aday görmek istemiyor. Sokakta bunu sıklıkla dile getiren isimler var. İkincisi ise yanlış aday. Sokakta karşılığı olmayan hatta antipatik gelebilecek bir ismin aday gösterilmesi tabanda büyük rahatsızlık yaratacağı açıkça görülüyor. Partililer; Sokakta karşılığı olan, halktan biri, her kesimden oy alabilecek, mütevazi bir isimle seçimi rahat kazanacaklarına inanıyor.

İyi Parti’nin varlık göstermesi ile ancak iyi bir isimle mümkün görünüyor. Bu ismin partisine artı iki kat daha oy getirmesi ile mümkün gözüküyor.

Son kararı elbette partilerin karar organları ve genel başkanları verecek. Çekmeköy’de seçimin çantada keklik olmadığını sokakta herkes görüyor…

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!