Çekmeköy'de arazi krizi devam ediyor: 'Mahallemizi terk etmeyeceğiz'

200’e yakın ailenin yıllardır evlerini kaybetme korkusuyla karşı karşıya kaldığı, avukatların bir bir davayı bırakıp kaçtığı bu hikaye Osmanlı arşivlerinden çıkan bir tapu kaydıyla başladı. Osmanlı döneminde tapu sahibi olan bir kişinin varisleri olduklarını iddia eden kişiler önce dava açtı, söz konusu arazinin yasal sahibi olduklarını öne sürdü. Oysa arazi orada yaşayan Topuz ailesine aitti ve orada yaşayanlar Topuz'dan haklarını satın almıştı.

Uzun yıllar önce zilyet haklarını ve tapularını almalarına rağmen davayla karşı karşıya mahalleli evlerini kaybetmemek için hukuk mücadelesi vermekte. 

Çıkarılan veraset ilamıyla İstanbul Çekmeköy’deki arazide hak iddia edilen davada, 2003 yılında önce 132 dönümün 23’ü davacı tarafa verildi. Kaybedilen kısım için 2013 yılında bir dava daha açtılar, hem de Yargıtay kararını tanımadan.

Yargıtay kararında “Davanın hak düşürücü sürenin geçmesinden sonra açıldığı, davacıların dava dilekçesinde belirtmiş oldukları Ümraniye Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararında davacıların delil olarak aldıkları veraset ilamının sahte olduğunun Hukuk Genel Kurulunun kararları ile sabittir” ifadelerine yer verildi. Yani, Yargıtay kararı ilamın sahte olduğunu, dava açan kişilerin de iddia edilen toprak sahibinin soyundan gelmediğini ortaya koydu. Ancak karara rağmen mahalleli yerel mahkemede haksız bulundu. 

Yani yerel mahkeme Yargıtay’ın sahte veraset ilamı kararını dikkate almadı. Bunun sonucunda da mahalleli İstinaf Mahkemesi’ne başvurdu. Daha önce Yargıtay'a atıfta bulunarak kararı usulden bozan İstinaf'ın ikinci kez aynı kararı vermesini bekleyen mahalleliler "Biz buradayız ve mahallemizi terk etmeyeceğiz" diyor.

 

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!