Çekmeköy Merve Altun 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun Açılışı Gerçekleştirildi

Açılış, Merve Altun 4 – 6 yaş Kur’an kursun ’da eğitim gören minik öğrencilerimizin çeşitli gösterileriyle ve İlçe Ensar cami Müezzin Kayyımı Resül Aksoy’un Kur’an’ı kerim tilavetiyle başladı.

Açılışa; Çekmeköy İlçe Kaymakamı Resul Çelik, İstanbul İl müftüsü Prof. Dr. Safi Arpagus, Çekmeköy İlçe Müftüsü Vehbi Akşit, Halid Velid Camii Dernek Başkanı Murat Konukcu, ve çok sayıda ilçe müftüsü katıldı. Açılış konuşmasını yapan Çekmeköy ilçe Müftüsü Vehbi Akşit,şunları söyledi:  Toplumu din konusunda aydınlatmak gibi ulvi bir görevi olan Diyanet İşleri Başkanlığımız yaygın din eğitimi alanında da güzel hizmetler yapmaktadır.Bu hizmetlerin en önde olanı ve gözde olanı, 4-6 yaş Kuran kurslarıdır. Allah’ın bizlere birer emaneti olan çocuklarımızın bismillah demeyi öğrenmesi, değerler eğitimi noktasında bilgilendirilmesi, Kur’an-ı Kerim’i oyunla, oyuncakla severek öğrenmesi için gayret gösteriyoruz. Yemeğe başlamadan önce ellerin yıkanması gerektiği, yemeğe besmele ile başlanması, sonunda elhamdülillah demesini öğrenen, yemek duası yapan çocuklar, arkadaşlarıyla paylaşmayı, birlikte oynamayı da öğreniyorlar. Bu konuda öğrenci velilerimizin talepleri doğrultusunda, İlçe Müftülüğümüzün ve hayırsever kardeşlerimizin destekleriyle, Çekmeköy İlçemizde 14 adet, 4-6 yaş Kuran kursu 34 sınıf ve 476 öğrenci ile hizmete devam etmektedir.
Çekmeköy ilçemizde 14 adet 4-6 yaş Kur’an kursu yetmez dedik. Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik Bey’in önderliğinde, Çekmeköy Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz’ın destekleriyle, 15-20 adet daha 4-6 yaş Kur’an kursu açılması için çalışmalara başladık. Bu gayretleri için Başta Kaymakamımız Resul Çelik Bey’e ve Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz Bey’e şükranlarımı arz ediyorum’’ dedi.
Akşit, Erdoğan Altun Bey’e Halit bin Velid Camii Derneği Başkanı Murat Konukçu ve dernek başkan yardımcısı Mehmet Konukçu’ya teşekkür etti.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!