Beykoz’da barınak önünde eylem
 

Grup adına açıklama yapan Yasemin Baban, “Burada toplanmamızın sebebi 1-2 gün önce sosyal medyada, hayvan rehabilitasyon içinde çekilmiş, paylaşılmış fotoğraflar. Bu fotoğraflar hepimizi çok üzdü. Bu yolun üstündeki köpeklerimiz başka ilçelere atıldı. Doğal yaşam alanını gezdiğimizde yetkililer bize burada bin 300, bin 500  köpek olduğunu söyledi. Bir hafta sonra oradaki sayı sadece 350’ye düştü. Yani bu 800 köpeğin ne olduğuna dair hiçbir bilgi alamadığımız için bazı arkadaşlarımız da artık içeriye gidip beslemekten bu acıyı ve üzüntüyü görmemek için vazgeçti. Burada soruşturma yapılmalıdır” dedi.

“350-400 HAYVAN VARKEN ŞU ANDA 50-60 HAYVAN VAR”

“2 YILDA 16 BİN KÜSUR HAYVANIMIZA MUAYENE VE TEDAVİ İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

İddialar üzerine Beykoz Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ni gezdiren merkezin Veteriner İşleri Müdürü Turgut Özdemir, “Burası Beykoz Belediyesi’nin hayvan rehabilitasyon merkezi ve doğal yaşam alanıdır. 2004 yılına çıkartılan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Bu alanlarda sokaktaki hayvanlarımızın kısırlaştırmalarına tedavi ve muayene işlemlerini, kuduz aşılamalarını, aynı zamanda mikroçiple kayıt altına alarak  hayvan bilgi sistemine girilme işlemlerini yürütmekteyiz. Yaklaşık son 2 yılda 16 bin küsur hayvanımıza muayene ve tedavi işlemi gerçekleştirdik. Yaklaşık 4 bine yakın hayvanımızı kısırlaştırma işlemleri gerçekleştirdik” dedi.

“HAYVANLARIMIZI SOKAKLARDAN TOPLUYORUZ” 

“Haftanın 7 günü saat 11.00-15.00 saatleri arasında vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla  buralara gelip tüm bu süreçleri görebilip ziyaret edebilir” diyen Özdemir, “Hayvanlarımızı sokaklardan topluyoruz. Bu hayvanlar sokaklarda trafik kazası yaralanma, enfeksiyonel durumlar gibi birçok  acı ve şiddet gören süreçlerden geçiyor. Biz hayvan nakil araçlarımızı buraya getiriyoruz. Hastane kısmında veteriner hekim arkadaşlarımız müdahalelerini yapıyor. Rehabilitasyon sürecini tamamlanan hayvanlarımızı yerlerine bırakıyoruz. Şikayet gelen saldırganlık vakalarını da doğal yaşam alanlarında çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!