AVUKAT ERMAN ÇALIŞKAN: DEPREMZEDE SEÇMEN HER YERDE OY KULLANABİLMELİ...

Seçim öncesinde daha öncede bir çok kez açıklamalarda bulunan Av. Erman Çalışkan'ın son çağrısı şu şekilde:
14 Mayısta gerçekleşecek seçimlerde, seçmen askı listeleri, 2 Nisan tarihinde yani seçimlerden 44 gün önce askıdan kaldırılacak, bu tarihten sonra değişiklik mümkün olamayacak.                20 Mart tan 2 Nisana kadar,  depremzede seçmenlere askı listesine itiraz yolunu dayatmanın ve 12 günle sınırlamanın, onlara oy kullanabilmek için ayrıca bir külfet yüklemek olacağını düşünüyorum.
YSK DÜZENLEME YAPMALI
Başka illere gitmiş Depremzedelerimizin, 14 mayısta başka bir yakınlarının yanında başka bir şehirde olmayı isteyebilecekleri, Memleketlerine dönenler olabileceği hesaba katılarak, Mümkün olan en yüksek katılım oranını bu seçimde sağlamak adına, Yüksek Seçim Kurulunun gerekli düzenlemeleri yapması kaçınılmaz bir gerekliliktir.
Depremzede seçmenlerimizin,  askı listesinin kesinleştirilmesi uygulamasından muaf tutularak, seçim günü nerede bulunuyorlar ise; seçmen listelerinde olup olmadıklarına bakılmaksızın, oy kullanabilmelerini sağlamayı onlara borçlu olduğumuzu düşünüyorum.
Bu görüşün benimsenmemesi halinde; başka şehirlerde bulunan depremzede ve üniversite öğrencilerimiz açısından seçmen askı listelerinin kesinleşme tarihinin,  mümkün olan en son güne kadar, yani 12 Mayıs Cuma gününe kadar geciktirilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum.
Bu kapsamda, Yüksek Seçim Kurulu’na başvuruda bulunduğumu belirterek, aynı düşüncede olan Tüm Vatandaşlarımızı ve Siyasi Parti yetkililerimizi Yüksek Seçim Kuruluna dilekçe vermeye davet ediyorum.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!