Alper Yeğin gazetecilerin gününü kutladı

Sancaktepe CHP’de ilçe başkanlığı meclis üyeliği ve son olarak belediye başkanlığı aday adaylığından sonra İBB İSTAÇ Başkan danışmanlığından sonra şimdide Metro A.Ş’de yönetim kurulu başkanvekilliği görevini sürdüren Alper Yeğin basın mensupları ile bir araya geldi.

‘10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü’ münasebeti ile basın mensupları ile bir araya gelen Yeğin çalışan gazeteciler gününü kutlarken, ‘’Zor şartlar altında çalışan demokrasimizin mihenk taşlarından biri olan tüm basın emekçilerinin günü kutlu olsun’’ dedi.

Metro çalışmalarından da bahseden Alper Yeğin, 16 milyon İstanbulluya hizmet etmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Kendilerinden önce durdurulan metro hatlarını birer birer hizmete açtıklarını söyleyen Yeğin, ‘’Bu ay Dudullu – Bostancı metro hattı başta olmak üzere toplam 3 hat hizmete açıldı. Diğer hatlarda çalışmalar devam ediyor. Sancaktepe metrosonu bu sene, Sultanbeyli metrosunu ise önümüzdeki sene hizmete sokmayı planlıyoruz’’ dedi.

Basın mensuplarının Taşdelen hattı sorusunada açıklık getiren Yeğin, ‘’Önceki dönemde bu hatla ilgili herhangi bir çalışma yapılmış değil. Bir kazma vurulmuş veya bir çukur açıldığını gören var mı? Bu hatta zaten yanlış planlanmış. Bizi yeni bir proje ile Alemdağ’dan Taşdelen’e oradan da Kadıköy’e uzanacak bir hat üzerinde çalışmalarımızı yürütüyoruz.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerindeki baskı ve soruşturmaların siyasi bir durum olduğunu ve Ak Partili seçmenlerin vicdanlarına bile sığmadığını söyleyen Yeğin, ‘’Yolsuzluk, rant bulamadıkları için böyle bir algı çalışması içindeler. Ancak bu durum bizi yıldırmaz.’’ Dedi.

Sancaktepe’de belediye başkan adaylığı ile ilgi soruya da net bir şekilde cevap veren Alper Yeğin. ‘’Yerel seçimlerin ardından ‘Evet ben aday olacağım’ demiştim. Ancak benim aday olmamdan öte belediye başkanı olma hayalim var. Çocukluğumu geçirdiğim, ekmeğimi kazandığım bu ilçede evet belediye başkanı olmak istiyorum. Zaten aday gibi ekibimle durmadan çalışıyorum. Seçimlere kadar temas kurmadığımız insanımız kalmayacak. Öyle seçimlere yakın bir iki toplantı, bir iki ziyaretle ‘ben adayım’ demekle olmuyor. Biz bu noktada elimizden geleni yapıyoruz’’ dedi.

Program sonunda Yeğin, basın mensuplarının günü nedeni ile gazetecilere hediye takdim ederken, program hatıra fotoğrafı ile son buldu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!