Alper Yeğin: Biz kazanacağız, Sancaktepe kazanacak…

Sancaktepe siyasetinin iddialı ve güçlü isimlerinden biri olan Alper Yeğin merakla beklenen CHP Sancaktepe Belediye Başkanlığı aday adaylık açıklamasını Doğanlar Düğün Salonu’nda coşkulu bir kalabalık önünde ilan etti. Salon hınca hınç dolarken, kapalı bir alanda böyle bir kalabalığa ilk kez şahit olduklarını dillendirenler oldu.

Yaklaşık 1 aydır çalışmaları ile Sancaktepe siyasetini domine eden Alper Yeğin iyi hazırlanmış bir programla kamuoyunun karşısına çıkarak adaylık sürecini ve neler yapacağını detaylı olarak anlattı. sinevizyon eşliğinde projelerinde değinen Yeğin’in konuşması ara ara sloganlarla kesildi.

Alper Yeğin, öncesinde eşi ve çocukları ile birlikte İlçe binasına giderek burada İlçe Başkanı Muhharrem Aydın’la buluştu. Sonrasında tezeruhat ve sloganlarla solana geçerek kalabalığı selamladı. İlçe Başkanı Muharrem Aydın’ın ardından sahneye çıkan Yeğin coşkulu bir konuşma ile neler yaptığını ve neler yapacağını anlattı.

Alper Yeğin’in konuşmasının ana başlıkları şöyle:

 

Bugün Cumhuriyetimizin 100. Yılı. Bu anlamlı günde sizlerle beraber olmaktan mutlu ve umutluyum.  Yeni bir yüz yılda güzel şeylerin olacağına inanıyorum. Bu güzel şeylerden biri de Sancaktepe’yi kazanmamız olacaktır. Buna ben inanıyorum, sizlerde inanın. Sancaktepe’yi hep beraber yaşanır bir kent yapacağız.

Sancaktepe çok stretejik bir yere ve konuma sahip. İstanbul Türkiye’de ne ifade ediyorsa, İstanbul’da ise Sancaktepe benzer şeyleri ifade ediyor. Bugün Dünya’nın bir çok yerinden 3 saat içinde 1.5 milyar insan özel konumu dolayısıyla Sancaktepe’ye ulaşabilir. Kara ve havayolları ile bu kadar kolay entegre olabilen başka bir ilçe yok. Bizde bu stratejik konumunun her zaman bilincinde olacağız.

Sancaktepe artık yönetilemiyor. Hem ilçe başkanlığı hem de meclis üyeliğim döneminde bunları defalarca dile getirdim. Sata sata ne mal nede mülk bıraktılar. Satacak gayrı menkul kalmayınca cami arazilerini mezarlık yerlerini bile borçlara karşılık hazineye devrettiler. Bakınız bunu siyaseten kullanmak bize yakışmaz ama yakın zamanda burada üç canımızı kaybettik. Bu olay bu yönetemediklerinin geldiği son noktadır.

Sancaktepe’yi hep beraber yaşanabilir bir kent yapacağız. Bu yolda beş somut hedefimiz var. Bunları bir bir hayata geçireceğiz. Sancaktepe’yi her alanda yaşanabilir bir kent yapacağız. Ulaşım, kentsel dönüşüm, parklar ve meydanlarla cazibe merkezi olacağız. Tüm projelerimiz hazır.

En büyük sorunlarımızdan biri ulaşım ve otopark. Sarıgazi merkez trafiği hepimizin dert yandığı bir durum. Mevcut yönetim bunu çözmüyor dahası çözmeyi dahi düşünmüyor. Ancak göreve gelirsek ilk yapacağımız işlerden biride bu sorunu kökünden çözmektir. Sarıgazi trafiğini yerin altından geçireceğiz üstüde meydan olacak. Bu meydan İstanbul’da en dikkat çeken meydanı olacak. Sadece Sarıgazi’de değil, Samandıra ve Yenidoğan’da da meydanlar yapacağız.

Kongre merkezleri, endüstriyel ve teknolojik yatırımlarla birlikte kültür ve sanat vadisine dönüştüreceğiz. Bu kentin yeşilini koruyacağız. Rant kelimesini artık duymayacağız. Ve bunu hep beraber yapacağız yeter ki buna inanalım. Herkesi kucaklayacağız, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Ve kazanacağımıza inanıyorum. Sancaktepe değişime hazır. Bu kentte yaşayan her kesimden insanlar buna hazır. Biz Kazanacağız, Sancaktepe Kazanacak…

Alper Yeğin daha sonra eşi ve çocukları ile birlikte salonu selamladı.

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!