Algılar ve gerçekler...  Yenidoğan-Söğütlüçeşme Metro Hattının startı veridi

İmamoğlu, konuşmasında geçmiş yönetimin İstanbul’a 25 yılda 125 kilometre, kendilerinin ise 5 yıllık dönemde 65 kilometre metro hattı inşa ettiklerini ifade ederek, önümüzdeki 5 yıl için de 63 kilometre uzunluğunda yeni metro hattı sözü verdi.

EMEĞE SAYGISI YOK

İmamoğlu, AK Parti İBB adayı Murat Kurum’un, kendisiyle ilgili İstanbul’a 5 yılda sadece 8 kilometre metro hattı yaptığı yolundaki sözlerine “Bu işin içinde emek hırsızlığı var. Böyle saygısız siyaset olmaz. Kameralar önünde 8 atım atarak 65 kilometreyi 8 kilometre gibi gösteren anlayışa şaşıyorum. Emeğe saygısı yok. 5 yıl boyunca biz onlara belediyecilik dersi verdik. İcraat, hizmet, yatırım nedir gösterdik” diyerek tepki gösterdi. 

6 İLÇEYİ BAĞLAYACAK

Tamamı 15 istasyondan oluşacak yaklaşık 25 kilometre uzunluğundaki hat Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir, Sancaktepe, Çekmeköy ilçelerini kesintisiz olarak birbirine bağlayacak.

BURADAKİ BELEDİYE BAŞKANLARINI BİLE, BU YALANLARI KONUŞMAYA ZORLADILAR

“Onun için, bazı yerlerde güvenlik sorunu olduğundan ötürü, ‘Efendim metro için açılan tünelleri kapatıyor’ haberleri çıkmaya başladı. Yok öyle bir şey. Yalanı yeme yiyorlar. Ben bir siyasetçi, bir belediye başkanı olsam bu açıklamaları yapmam. Yapmam, utanırım. Buradaki belediye başkanlarını bile, bu yalanları konuşmaya zorladılar. Neymiş? Propaganda yapacakmış. Batsın öyle propaganda. Devlet işi öyle konuşulmaz. Gelirsin, konuşursun, anlatırsın, anlaşırsın. Hem de o dönemde bu ihaleleri iptal eden yönetici, altında imzası olan yönetici, bu projelere ‘hayır’ diyen yönetici, sonradan bakan olup, bu işin propagandasını bile yaptı; ‘Ben geleyim ben yapayım.’ Yahu İstanbul'dayken yapamadın da Ankara'dayken mi yapacaksın? Velhasıl 2023 yılında, metro hattının yapımı için gerekli yolculuk taleplerinin sağlanmasıyla birlikte, bu hattın kamu yatırım programına alınabilmesi Için girişimlere başladık.”

HATTIN ENTEGRE NOKTALARI  

Çalışmalar tamamladığında; Sancaktepe, Çekmeköy, Ümraniye, Ataşehir ve Kadıköy ilçeleri, tek bir metro hattı İle birbirine bağlanacak. Böylece, Sancaktepe'den birçok ilçeye hızlı, konforlu ve çevre dostu ulaşım imkanı sağlanacak. Yapımına başlanan 6,7 kilometre uzunluğundaki Yenidoğan-Emek hattında 5 istasyon olacak. Sancaktepe ve Çekmeköy ilçelerinden geçecek söz konusu hat, M5 Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı ile entegre olacak. Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir, Sancaktepe ve Çekmeköy’den geçecek Yenidoğan-Söğütlüçeşme hattı tam olarak tamamlandığında ise, istasyon sayısı 15’e, hat uzunluğu da 24,7 kilometreye çıkacak. Hat, Söğütlüçeşme İstasyonu’nda Marmaray, metrobüs, Büyük İstanbul Tüneli (İncirli-Söğütlüçeşme metro hattı) Üsküdar-Kadıköy-Maltepe tramvay hattı ile; Şehir Hastanesi İstasyonu’nda yine Üsküdar-Kadıköy-Maltepe tramvay hattı ile; Göztepe İstasyonu’nda M4 Kadıköy-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı ile; Finanskent İstasyonu’nde M12 Ümraniye- Ataşehir-Göztepe metro hattı ile; İmes İstasyonu’nda M8 Dudullu-Bostancı metro hattı ile; Sarıgazi İstasyonu’nda da M5 Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı ile entegre olacak. 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!