Albayrak Beton, Geleceğin Mimar ve Mühendisleri ile buluştu

Albayrak Beton, İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen aynı zamanda etkinlik sponsoru olduğu Construction Fest’te Gençlerle buluştu. Bilgi Üniversitesi Yapı Klubü  tarafından organize edilen etkinlikte; Albayrak Beton Genel Müdür Yardımcısı Resul Hergenç hazır beton hakkında gençleri bilgilendirdi.

Sinevizyon eşliğinde gerçekleşen seminerde betonu ve özelliklerini anlatan Resul Hergenç, çimento tipleri, agregalar, mineral katkılar ve kimyasal katkılar hakkında bilgi verdi. Betonun dayanımı konusunu ayrıntılı bir şekilde ele alan Hergenç, betonun yerleştirilmesi, bakımı ve kürü konusunda bilgiler verdi. Beton sorunlarına da değinen Hergenç, bu sorunların başında çatlakların geldiğini belirterek farklı tipte çatlakların sebepleri ve engellenmesi için alınacak önlemlerden bahsetti.

Durabilite konusunun da önemine değinen Resul Hergenç, yapıların servis ömürleri boyunca maruz kalacakları çevresel etkilerin önceden belirlenerek betonun bu etkileri karşılayacak şekilde tasarlanması gerektiğini belirtti. Sunumuna betonun türleri ve çeşitli ihtiyaç ve zorluklara göre üretilebilecek farklı özel betonlar hakkında bilgiler vererek devam Resul Hergenç, betonda yeni trendleri ve güncel konuları anlatarak sunumunu tamamladı.

Yaklaşık 2 saat süren seminer oldukça verimli geçerken program sonunda etkinlik sponsoru olan Albayrak Beton adına Genel Müdür Yardımcısı Resul Hergenç’e plaket takdimi yapıldı.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!